Info

Obeležen Međunarodni dan voda u Kragujevcu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Petak, 22 03 2019

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana voda, a pod sloganom “Čista voda za sve”, u Kragujevcu je održana edukativno-zabavna akcija u Pešačkoj zoni. Istim povodom u Srednjoj medicinskoj školi "Sestre Ninković" održano je predavanje na temu značaja vode u očuvanju zdravlja i kako je sačuvati od zagađenja. 

Ekološko udruženje fanova kampova “Eko fun kamp” u saradnji sa Kancelarijom za mlade Kragujevac organizovalo je edukativno-zabavnu akciju u Pešačkoj zoni, povodom obeležavanja Međunarodnog dana voda. Tokom akcije su građanima kroz diskusiju i eksperimente, prikazali trenutno stanje ovog elementa  - izvora života.

Događaj je imao za cilj da dodatno motiviše širu zajednicu da se više uključi u aktivnu brigu o vodenim resursima, koji su od velikog značaja i isto tako u velikoj opasnosti. Sa Kragujevčanima koji su na posetili tokom akcije u Pešačkoj zoni pričali smo o temama vezanim za vodene resurse, a na poklon su dobili sadnicu biljke”, poručuli su iz Ekološkog udruženja fanova kampova “Eko fun kamp”.  

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana voda, zaposleni u Institutu za javno zdravlje Kragujevac održali su predavanje u Srednjoj medicinskoj školi "Sestre Ninković" na temu značaja vode u očuvanju zdravlja i kako je sačuvati od zagađenja.

Međunarodni dan voda obeležava se svake godine 22. marta i usvojen je rezolucijom Ujedinjenih nacija u decembru 1992. godine. Ujedinjene nacije ovim danom žele da podsete na važnost zaštite voda i na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta. Tema ovogodišnjeg obeležavanja Međunarodnog dana voda je “Ne ostavljati nikog iza”. 

Galerija slika