InfoFoto: Arhiva - Ilustracija

Objavljen KONAČAN SPISAK primljene dece u državne vrtiće, "ispod crte" 1.368

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 01 06 2022

Konkurs za upis dece u 16 vrtića Predškolskih ustanova “Đurđevdan” i “Nada Naumović” je završen. Na konačnoj rang listi primljenih nalazi se 584 mališana, a “ispod crte” je ostalo 1.368 dece, koji će morati da se upišu u neki od privatnih vrtića. 

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač Grad objavila je konačnu Listu bodovanja i rangiranja dece za koju su podneti zahtevi za upis u predškolske ustanove čiji je osnivač Grad, kao i predlog spiska primljene dece u PU “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“.

Za upis dece u 16 vrtića Predškolskih ustanova “Đurđevdan” i “Nada Naumović” bila su podneto 1.952 potpuna zahteva. Na konačno spisku primljene dece u državne vrtiće nalazi se 584 mlašana. To znači da je na listi čekanja ostalo 1.368 dece.  

Konačnu listu primljene dece u vrtiće PU "Đurđevdan" pogledajte OVDE, a u PU "Nada Naumović" OVDE.

Iz Gradske uprave su poručili da je izvesno da će za najmanje 420 dece na listi čekanja biti ostvareno pravno na naknadu za upis u privatne vrtiće, kao id a će obnoviti rešenja o pravu na naknadu u narednoj godini za 2.220 dece koja već borave u privatnim predškolskim ustanovama sa subvencijama grada. 

Roditelji dece upisane u državne vrtiće u Kragujevcu mesečno plaćaju 3.478 dinara, a u privatnim uz subvencije grada izdvajaju oko 6.000 dinara. 

Oni koji ne ostavre pravo na naknadu dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima, moraće na mesečnom nivou da izdvoje oko 20.000 dinara.