InfoFoto: Arhiva - Ilustracija - Grad Kragujevac - kragujevac.ls.gov.rs

Objavljen KONAČAN SPISAK primljene dece u državne vrtiće, "ispod crte" 1.478

Autor: InfoKG
17:10 | Ponedeljak, 05 06 2023

Konkurs za upis dece u 16 vrtića Predškolskih ustanova “Đurđevdan” i “Nada Naumović” je završen. Na konačnoj rang listi primljenih nalazi se 528 mališana, a “ispod crte” je ostalo 1.478 dece, koja će morati da se upiše u neki od privatnih vrtića. 

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač Grad objavila je konačnu Listu bodovanja i rangiranja dece za koju su podneti potpuni zahtevi za upis u predškolske ustanove čiji je osnivač Grad, kao i predlog spiska primljene dece u PU “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“.

Za upis dece u 16 vrtića Predškolskih ustanova “Đurđevdan” i “Nada Naumović” bila su podneto 2.006 potpunih zahteva. Na konačnom spisku primljene dece u državne vrtiće nalazi se 528 mlašana. To znači da je na listi čekanja ostalo 1.478 dece.   

U vrtiće “Đurđevdana” primeljeno je 281 dete, a “Nade Naumović” 247 mališana. 

Konačnu listu primljene dece u vrtiće PU "Đurđevdan" pogledajte OVDE, a u PU "Nada Naumović" OVDE.

Predškolske ustanove Nada Naumović i Đurđevdan će najkasnije do 1. avgusta zaključiti ugovore o pružanju usluga sa roditeljima dece koja se nalaze na spisku primljene dece.

Inače, Javni poziv predškolskim ustanovama čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, za dostavljanje prijava za zaključenje ugovora sa gradom, radi upisa dece čiji roditelji ostvare pravo na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi za radnu 2023/24. godinu otvoren 19. maja i trajao je do 2. juna, a nadležna gradska uprava će u roku ne dužem od pet dana, objaviti spisak verifikovanih privatnih predškolskih ustanova na teritoriji grada Kragujevca.