InfoFoto: Ilustracija - kragujevac.rs

Objavljen spisak prioritetnih ulica za sanaciju

Autor: Branko Vukašinović
12:15 | Sreda, 04 09 2019

U prvoj fazi programa koje je donelo Gradsko veće predviđena je sanacija 14 ulica oštećenih u junskim poplavama u naseljima Beloševac, Ilićevo, Maršić i Veliko polje. Nakon realizacije prve faze, program će biti dopunjen, pa će biti urađena sanacija još nekoliko ulica, a sve će to zavisiti od finansijskih sredstava opredeljenih za te namene.     

Gradsko veće donelo je program kojim su utvrđeni prioriteti, po fazama, za izvođenje radova na rehabilitaciji i održavanju gradskih ulica i opštinskih puteva oštećenih u junskim poplavama. Sa sednice je saopšteno da je predlog prioriteta utvrđen na osnovu potreba, a posebno na osnovu nalaza odnosno izveštaja Komisije za pripremu i sprovođenje mera na ublažavanju posledica poplava i Javnog preduzeća “Putevi”. 

Iz Gradske uprave poručuju da će se u prvoj fazi prioriteta izvoditi radovi u ukupno 14 ulica u naseljima Beloševac, Ilićevo, Maršić i Veliko polje. U Beloševcu radovi će biti izvedeni u Kalinovičkoj, Rasinskog odreda, Šabačkoj, Šarplaninskoj i Unskoj. U Ilićevu to su Dubravska ulica, Kragujevačkih profesora, Mionička i Učitelјska. U Maršiću programom su obuhvaćene ulice Grada Bjalsko Bjale, Miroslava Krleže i Socijalističke solidarnosti, a u Velikom polјu Milovana Dragića i Ružice Vasikić.

Sa sednice Gradskog veća je saopšteno da će se nakon realizacije prve faze radova, izvršiti dopuna ovog Programa, na predlog JP „Putevi“ do potpunog ispunjenja finansijske vrednosti ugovora i u roku na koji je Ugovor zaklјučen sa Preduzećem za puteve. 

Iz Gradske uprave podsećaju da je odlukom Štaba za vanredne situacije 5. juna proglašena vanredna situacija na teritoriji grada Kragujevca radi saniranja posledica od obilnih padavina. Dodaju da je Gradsko veće odmah po nalogu Štaba donelo neophodna akta radi preduzimanja hitnih mera na sanaciji posledica elementarne nepogode i odlučilo da je neophodno da se iskoriste raspoloživa, odnosno neutrošena sredstva budžeta Grada, uklјučujući i raspoloživa sredstva opredelјena za rehabilitaciju i održavanje gradskih ulica i opštinskih puteva.