InfoFoto: Facebook/Aviončić

Objavljen SPISAK PRIVATNIH VRTIĆA za upis dece uz subvencije grada

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 14 06 2019

Gradska uprava za vanprivredne delatnosti objavila je spisak 14 privatnih predškolskih ustanova u kojima se mogu upisati deca čiji su roditelji ostvarili pravo na naknadu dela troškova boravka mališana u ovim vrtićima od strane lokalne samouprave. Reč je o privatnim vrtićima “Aviončić”, “Beli anđeo”, “Vini Pu”, “Vrabac”, “Drugarstvo”, “Jagodica bobica”, “Panda”, “Petar Pan”, “Čili i Vili”, “Šumska bajka”, “Šumska vila”, “Akvica”, “Iskrica” i “Oki-Land”. Cena boravka dece u ovim privatnim vrtićima uz subvencije grada na mesečnom nivou iznosi 5.278 dinara. 

Svi ovi vrtići su verifikovani od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a ugovore sa lokalnom samoupravom potpisaće u narednih 15 dana. 

Gradska uprava za vanprivredne delatnosti objavila je ovaj sipsak na osnovu javnog poziva za privatne predškolske ustanove, verifikovane od strane resornog ministarstva, i one ispunjavaju uslove za zaklјučenje ugovora sa lokalnom samoupravom.

Privatne predškolske ustanove koje ispune uslove iz javnog poziva i nakon objavlјivanja spiska, prijave mogu podnositi tokom čitave radne 2019/20. godine, posle čega će spisak verifikovanih predškolskih ustanova biti ažuriran u roku od pet dana od dana nastale promene.

Privatne predškolske ustanove prijavni formular mogu preuzeti na zvaničnom sajtu grada Kragujevca, koji se sa pratećom dokumentacijom predaje u prijemnoj kancelariji Gradske uprave za vanprivredne delatnosti, u ulici Cara Lazara broj 15, ili preporučenom poštom na istu adresu.