InfoFoto: Facebook/Aviončić

Objavljen spisak privatnih vrtića za upis dece uz subvencije grada

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 17 08 2018

Gradska uprava za vanprivredne delatnosti objavila je spisak 11 privatnih predškolskih ustanova u kojima se mogu upisati deca čiji su roditelji ostvarili pravo na naknadu dela troškova boravka mališana u ovim vrtićima od strane lokalne samouprave. Reč je o privatnim vrtićima “Aviončić“, “Beli anđeo“, “Vini Pu“, “Vrabac“, “Drugarstvo“, “Jagodica bobica“, “Panda“, “Petar Pan“, “Čili i Vili“, “Šumska bajka“ i “Šumska vila“.  

Gradska uprava za vanprivredne delatnosti objavila je ovaj sipsak na osnovu prošlonedeljnog javnog poziva za privatne predškolske ustanove, verifikovane od strane resornog ministarstva, i one ispunjavaju uslove za zaklјučenje ugovora sa lokalnom samoupravom.

Pomenute privatne predškolske ustanove potpisaće u narednih 15 dana ugovore sa lokalnom samoupravom. Nakon toga, Gradska uprava za vanprivredne delatnosti kontaktiraće roditelje koji su ostvarili pravo na naknadu dela troškova boravka mališana u predškolskim ustanovama da se odluče za privatni vrtić u koji će upisati svoj dete.   

Podsetimo, privatne predškolske ustanove u Kragujevcu donele su zajedničku odluku da formiraju jednistvenu cenu boravka dece u njihovim vrtićima i predale su je Gradskoj upravi za vanprivredne delatnosti. Prema toj odluci, ekonomska cena boravka dece u privatnim vrtićima neće biti niža od 19.000 dinara, a učešće roditelja, uz subvencije grada, ne manje od 5.278 dinara.