InfoFoto: kragujevac.rs

Obnovljeni sportski tereni na popularnom “Poljančetu”

Autor: InfoKG
16:00 | Četvrtak, 04 11 2021

Na popularnom “Poljančetu”, u blizini Osnovne škole “Đura Jakšić”, u Mesnoj zajednici Filip Kljajić, obnovljeni su sportski tereni. Za te namene je iz gradskog budžeta potrošeno 1,5 miliona dinara.

Grad je ovo igralište prepoznao kao jedan od svojih prioriteta. Mi smo ovde uradili 350 metara nove ograde, fudbalski teren je potpuno ograđen, postavljeni su novi mali golovi sa mrežama, obnovljeno je košarkaško igralište i postavljene nove košarkaške table, konstrukcija teniskog i odbojkaškog terena. Dodali smo još jednu spravu u teretanu na otvorenom – spravu za sklekove. Deca su tražila da obezbedimo mreže za ove konstrukcije, ali s obzirom na to da postoji strah od vandala, da te mreže ne ostanu na svom mestu, one će biti date na upravljanje školi „Đura Jakšić“, a biće obezbeđene i lopte”, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Iz lokalne samouprave najavljuju da će na “Poljačentu” u narednom periodu biti opremljeno i jedno novo dečije igralište. Takođe će biti postavljeni i stubići i prilazna rampa za osobe sa invaliditetom.