Info

Obrušio se deo puta Kragujevac - Batočina (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Sreda, 27 01 2021

Obrušio se deo magistralnog puta Kragujevac – Batočina, u dužini od oko 40 metara na Nikšićkom brdu, jer se na tom potezu tokom prošle nedelje pokrenulo klizište. Iz Preduzeća za puteve Kragujevac, koje je zaduženo za održavanje ovog puta, poručili su da čekaju nalog Javnog preduzeća Putevi Srbije kako bi počeli sanaciju klizišta koja će potrajati  minimum tri meseca.   

Na Nikšićkom brdu tokom prošle nedelje pokrenulo se klizište, zbog čega se urušio deo magistralnog puta Kragujevac – Batočina, u dužini od oko 40 metara, koji je izgrađen 2014. Iz kragujevačkog Preduzeća za puteve poručili su da im je ovo klizište bilo poznato od ranije i da postoji projektno-tehnička dokumentacija za njegovu sanaciju, koju je uradio beogradski Institut IMS. Po tom projektu, kako kažu, sanacija klizišta trebalo je da počne na proleće ove godine. Međutim, zbog novonastale situacije radovi na sanaciji trebalo bi da startuju u najkraćem roku.   

Taj deo magistralnog puta Kragujevac – Batočina, na Nikšićkom brdu, od sutra će biti zatvoren za saobraćaj. Ekipe Preduzeće za puteve Kragujevac danas i sutra radiće na preusmeravanju saobraćaja tako da će saobraćajne trake iz pravca Kragujevca ka Batočini tokom sutrašnjeg dana u tom delu biti  dvosmerne.  

Inače, rekonstrukcija i izgradnja magistralnog puta Kragujevac – Batočina, čija je dužina 25 kilometara, trajala je ukupno 16 godina, a kompletno je završena krajem oktobra prošle godine.

Iz Preduzeća za puteve Kragujevac su rekli da čekaju nalog Javnog preduzeća Putevi Srbije kako bi otpočeli sanaciju ovog klizišta, za koju će biti potrebno minimum tri meseca, a sve če to zavistit od vremenskih uslova.

Galerija slika