InfoFoto: Ustupljene fotografije, JKP Šumadija

Očišćena DIVLJA DEPONIJA kod ambulante u Čegarskoj ulici (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Četvrtak, 10 02 2022

Divlju deponiju kod ambulante u Čegarskoj ulici očistili su zaposleni u Javnom komunalnom preduzeču “Šumadija”. Građani ovog dela grada, a i iz ovog preduzeća, apeluju na pojedince da otpad odlažu na predviđena mesta za to, a ne samo nekoliko metara od ambulante.  

Meštani naselja Bresnica i Pivara, koji žive u blizini Čegarske ulice, žalili su se u proteklom periodu na dvilju deponiju koja je formirana nedaleko od ambulante u tom delu gradu. Kako su naglasili, smeće je razbacano na sve strane, a tim putem svakodnevno prolaze, građani idu u ambulantu, deca u školu. 

Problem je za sada rešen, zaposleni u JKP “Šumadija” očistili su ovu divlju deponiju. 

Stvaranje divljih deponija utiče na zagađenje vazduha, vode i zemljišta, a samim tim i na životnu sredinu i zdravlje ljudi. Divlja deponija koju su naši zaposleni očistili u Čegarskoj ulici duži vremenski period je predstavljala ozbiljan problem za stanovnike ovog naselja“, saopštili su iz JKP Šumadija.

Iz ovog preduzeća još jednom apelujemo na građane da se savesno odnose prema otpadu i da ga odlažu na pravilan način u za to namenjene kontejnere, jer time štitimo i čuvamo životnu sredinu.

Galerija slika