Od 1. septembra vožnja gradskim prevozom samo uz eKG karticu

Četvrtak, 15 Avgust 2019 12:00Autor: InfoKG

Rok za zamenu svih vrsta legitimacija za javni gradski prevoz ističe 1. septembra, što znači da od tog datuma građani neće moći da koriste uslugu GAS-a ako nemaju plastičnu eKG karticu.

Gradska agencija za saobraćaj je od sredine aprila do sada korisnicima javnog gradskog i prigradskog prevoza izdala oko 40.000 personalizovanih eKG kartica. Početkom 2018. godine, pre nego što je Gradska agencija za saobraćaj započela proces modernizacije javnog gradskog i prigradskog prevoza, broj putnika koji su koristili ovu uslugu iznosio je nešto manje od 33.000 na mesečnom nivou. Broj izdatih personalizovanih i nepersonalizovanih kartica ukupno pokazuje da sada 60.000 Kragujevčana ima mogućnost da koristi ovu komunalnu uslugu.

Od 1. septembra važiće zimski red vožnje koji će, prema najavama iz GAS-a, delimično biti izmenjen. Od 25. avgusta građani će moći da, u prostorijama Gradske agencije za saobraćaj, kupe zimski raspored vožnje u štampanom izdanju, a od ponoći, 1. septembra naći će se i na internet stranici GAS-a. Zimskim redom vožnje dnevno je predviđeno oko 900 polazaka. Planirano je i produženje određenih linija, pa će tako, na primer, građani Drače imati i kasnije polaske autobusa ka gradu.

Najnovije vesti iz ove kategorije