InfoFoto: Privatna arhiva

"OD CELE NAŠE FAMILIJE U TURSKOJ, JEDINO JE ROBIN STRADAO" Porodica nastradalog dečaka neutešna

Autor: InfoKG
14:15 | Četvrtak, 09 02 2023

"Od cele naše familije u Turskoj, Robin je jedini stradao. I snajka je jedva preživela, oko 30 centimetara razlike bilo je između majke i sina". Ovo za "Blic" priča Aleksa Pejković, stric nastradalog dečaka Robina Pejkovića (8) koji je preminuo u zemljotresu koji je pogodio Tursku.

To je bila borba za život, spašena je samo pukom srećom. Našeg Robina sada ništa ne može da vrati, tuga je velika”, potrešen je Pejković.

Sin jedinac je praktično preminuo u naručju svoje majke, kako je to ispričao rođak ove porodice Saša Janković za Novosti.

Kako nam je danas rekao Aleksa Pejković, njegovog brata Igora, oca nesrećnog dečaka vest da mu je sin preminuo zatekla je u Meksiku.

Bio im je sin jedinac

Igor je pre 12 godina otišao u Tursku da radi, tamo je upoznao i snajku Senu. Ona je profesorka engleskog iz Eskenderuna i iz njihove velike ljubavi rodio se Robin. Divno dete, a eto sada ga više nema”, dodaje naš sagovornik.

Ističe i da je Robin, koji im je bio sin jedinac, sahranjen na pravoslavnom groblju u Turskoj.

Robinov otac, Igor stigao je iz Meksika u Tursku jedva... Sada je tamo sa ženom. Velika tragedija je zadesila našu porodicu, pre par godina nam je preminuo polubrat u Ukrajini, bio je menadžer neke velike firme”, priča nam Aleksa Pejković.

Kako mi je rekao, u Turskoj je opsadno stanje.

Sve se trese, a zgrade i dalje padaju oko ljudi... Neverovatno nešto”,  priča Aleksa slomljen od bola.

Napominje i da se Igor sigurno neće vraćati u Srbiju, već da će se verovatno vratiti u Meksiko.

Podsetimo, dečak srpskog porekla Robin Pejković (8) stradao je u zemljotresu koji se pogodio Tursku. Dečakovo telo nađeno je u ruševinama zgrade u kojoj je živeo, a spasioci su ga našli u maltene naručju majke Seme, koja je povređena i zbrinuta u jednu od bolnica ovog lučkog grada.

Bili su u svom domu kada se snažno zatresao grad.

Ne mogu ni da zamsilim kako će im život trajati bez njihovog malog anđela. Stvarno je bio kao anđeo. Po svemu je bio takav. Bio je ukras u našim kućama, velika radost i Igorovoj majci Slobodanki i bratu Aleksi koji žive u Kragujevcu”, ispričao je za Novosti njihov rođak Saša Janković. 

Izvor: Blic i Novosti