SG: Uvećanje osnovnog kapitala "Vodovoda" i "Šumadije", nabavka mehanizacije, novi direktor "Solidarnosti"

Četvrtak, 13 Februar 2020 14:00Autor: Jovana Mladenović

Redovna sednica Skupštine grada, 31. po redu, a prva u tekućoj godini, biće održana sutra s početkom u 9 sati.

Na prvom ovogodišnjem zasedanju odbornici će razmatrati predlog izmene Statuta Centra za obrazovanje Kragujevac kojim će ovoj ustanovi biti uvedena nadležnost nad organizacijom boravka dece predškolskog, školskog i srednjoškolskog uzrasta sa teritorije grada Kragujevca u rekreativnom centru na Kopaoniku.

Pored odluka o uvećanju osnovnog kapitala JKP „Vodovod i kanalizacija“ i  JKP „Šumadija“, odbornici će odlučivati i o davanju saglasnosti na odluku Nadzornog odbora ovog preduzeća o nabavci kamiona, bagera, mehanizaciji za putnu infrastrukturu i drugim sredstvima neophodnim za obavljanje svoje delatnosti.

Pred odbornicima će se naći i odluka kojom se definiše program kontrole hrane na gradskim tržnicama u Kragujevcu koji će biti sproveden sa Institutom za javno zdravlje, kako bi na osnovu uzorkovanja, kontrole i ispitivanja hrane koja se prodaje na gradskim pijacama garantovali njenu bezbednu upotrebu. Grad Kragujevac je za ove namene opredelio oko 3,5 miliona dinara.

U okviru tačke izbora, imenovanja i postavljenja, odbornici će odlučivati o postavljenju Vladana Jovanovića, odbornika Skupštine grada za direktora Centra za socijalni rad „Solidarnost“, o čijem je postavljenju dobijena saglasnost nadležnog ministarstva.

Najnovije vesti iz ove kategorije