Info

Odbornici zasedali poslednji put u ovom sazivu SG: Usvojen završni račun za 2019., odlučeno kada će se dodeliti Đurđevdanske nagrade

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Sreda, 10 06 2020

Na 32. redovnoj sednici Skupštine grada održanoj danas, poslednjoj u ovom sazivu lokalnog psrlamenta, odbornici su doneli odluku o dodeli Đurđevdanske nagrade za 2019. godinu. (opširno: ODLUČENO: Oni su dobitnici ĐURĐEVDANSKE NAGRADE)

Inače, 32. sednica lokalnog parlamenta nije slučjano zakazana za 10. jun. Taj datum nosi i jednu simboliku, jer istog dana 2016. godine, konstituisan aktuelni saziv parlamenta, a današnje zasedanje bilo je poslednje u ovom odborničkom sazivu. Za protekle četiri godine gradski parlament je zasedao ukupno 44 puta i to su održane 32 redovne sednice, devet sednica po hitnom postupku i tri svečana zasedanja u okviru obeležavanja Dana grada.

S obzirom na to da svečana sednica Skupštine grada nije održana 6. maja zbog pandemije Korona virusa i vanrednog stanja, nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sednici koja će biti održana 28. avgusta u okviru obeležavanja Gospojinskih svečanosti.

Odbornici su na današnoj sednici usvojili Odluku o završnom računu budžeta za 2019. godinu po kome je grad Kragujevac ostvario suficit od 573 miliona dinara. 

Na skupštinskom zasedanju odbornici su potvrdili sva akta iz nadležnosti Skupštine grada, koje je za vreme vanrednog stanja doneo gradonačelnik.

Na sednici je bilo i burne rasprave, a o čemu je reč čitajte ovde: Milanović Nikoliću: "Gradonačelniče, izgleda da će VAŠA OTPREMNINA BITI BAŠ VELIKA"

Na dnevnom redu bili su i Izveštaji o radu i poslovanju u 2019. godini Apoteke Kragujevac, Doma zdravlja, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Zavoda za stomatologiju.

JKP Šumadiji data je saglasnost da realizuje kratkoročni kredit radi isplate PDV-a za mašine koje je ovo preduzeće kupilo.