Info

ODLOŽEN test iz matematike za četvrtak jer je "PROVALJEN"

Autor: Branko Vukašinović
09:15 | Utorak, 18 06 2019

Polaganje testa iz matematike u okviru male mature, koje je bilo zakazano za danas od 9 sati, odloženo je za četvrtak, 20. jun. To je saopštilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i dodaje da se termin održavanja kombinovanog testa neće menjati i da će ga osmaci polagati sutra. Kako je izjavio resorni ministar Mladen Šarčević, test je "provaljen".

Ministar prosvete Mladen Šarčević za „Novosti” je izjavio da je test „provaljen” i to da se to dogodilo u nekoj školi.

"Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gde se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smena zbog ovoga. Svi će morati policiji da pokažu rezervne kese, pa će se utvrditi gde se ovo dogodilo", rekao je Šarčević za „Novosti”.

Iz resornog ministarstva poručuju i da se sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju po utvrđenom kalendaru. 

Preliminarni rezultati male mature biće objavljeni u petak 21. juna, a konačni u četvrtak, 27. juna.

Lista želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima predaje se 28. i 29. juna od 8 do 15 časova. 

Raspored učenika po školama biće objavljen 7. jula, dok je upis učenika u srednju školu u prvom upisnom krugu planiran za 8. i 9. jul.

Lista želja sa odabranim školama u drugom upisnom krugu predaje se 8. jula, dok 10. jula izlazi raspored učenika po školama, a za 11. jul je predviđen upis učenika u srednju školu. 

Inače, u Kragujevcu u ove godine malu maturu polaže 1.756 osmaka, pokazuju podaci ovdašnje Školske uprave.

Izvor: InfoKG; Novosti