Info

Oglasila se OŠ “Dragiša Mihailović“ koju je pohađala tinejdžerka iz Višnjaka

Autor: Branko Vukašinović
17:30 | Ponedeljak, 19 04 2021

U Osnovnoj školi “Dragiša Mihailović” u naselju Stanovo od jutros muk i neverica, kada su dobili informaciju da ih je napustila učenica osmog razreda iz Višnjaka. Ovakvu strašnu tragediju u školi ne pamte i kažu da ništa nije ukazivalo na to da može nešto tako da se dogodi.  

Jedan veliki gubitak za sve nas, učenice koja je bila dobar i uzoran đak i devojčica za primer. Njena vedrina, osmeh i druželjubivost svima će nam nedostajati”, rekao je direktor OŠ “Dragiša Mihailović“, Dalibor Tvrdišić.

Zbog ove tragedije koja je potresla nastavnike, učenike i njihove roditelje, u školi su odlučili da formiraju Tim za krizne intervencije.

Tim će u narednom periodu da osnaži učenike iz njenog odeljenja, da pruži podršku i drugim učenicima i njihovim roditeljima, kako bi ovaj nemili događaj prošao, koliko je to moguće, lakše i bezbolnije za sve nas”, izjavio je direktor OŠ “Dragiša Mihailović“, Dalibor Tvrdišić

U Osnovnoj školi “Dragiša Mihailović“ izričito isključuju mogućnost da je okidač za ovakav događaj vršnjačko nasilje, jer, kako tvrde, reč je o jednoj od najbezbednijih obrazovanih ustanova u Šumadija.