Info

Oglasio se Klinički centar posle hapšenja 13 osoba: I sami smo podnosili prijave, ovde nema mesta korupciji

Autor: InfoKG
10:00 | Četvrtak, 19 09 2019

Posle hapšenja 13 osoba osumnjičenih za malverzacije u kragujevačkom Kliničkom centru, u rukovodstvu ove zdravstvene ustanove kažu da u poslednje četiri godine imaju nultu toleranciju kada je reč o korupciji, piše Večernje novosti. Podsećaju da su i sami podnosili nekoliko prijava protiv svojih zaposlenih nadležnim tužilaštvima u Kraljevu i Kragujevcu.

Naš stav je jasan, kada je reč o korupciji nema tolerancije”, navode u rukovodstvu Kliničkog centra i kažu da niko nije kriv dok se to ne dokaže pravosnažnom sudskom presudom. Dodaju i da je u ovom slučaju važno poštovati pretpostavku nevinosti.

Ako je neko odgovoran neka odgovara, ali ne želim unapred bilo koga da osuđujem. Neka nadležni urade svoj posao, istraga će verovatno dati jasnije odgovore”, kratko je za Večernje novosti kazao jedan od zaposlenih u Kliničkom centru.

Većina ljudi u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa kojima su Večernje novosti u sredu pokušale da razgovaraju nisu bili voljni da bilo šta kažu o akciji policije. Dodaju da uobičajeno obavljaju svoje poslove, mada im ne prija što se KC pominje u takvom kontekstu. 

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su trinaest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela kojima su nanele štetu Kliničkom centru Kragujevac. Opširnije ovde: Uhapšeno 13 OSOBA u Kliničkom centru: Nameštali javne nabavke, "petljali" sa estetskim operacijama.

Izvor: Večernje novosti i InfoKG