Info

Ogledalo stanja u gradu: RUPE NA ULICAMA najveći brend Kragujevca, stalno pronalazimo nove (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Utorak, 16 11 2021

Da su ulice u Kragujevcu, pa i one najfrekventije, u stanju raspadanja i prepune udarnih rupa i kratera opasnih po vozače i prolaznike, u našem gradu više, nažalost, nije nikakva novost. Portal InfoKG konstantno prati nepopularni trend otvaranja novih rupa i širenja postojećih. Ovog puta ukazujemo na ogromnu rupu u Gružanskoj ulici nedaleko od Kolonske kapije i onu ispred glavnog ulaza BIG-a (Plaze) koja se svakodnevno širi i o kojoj smo nedavno pisali.

Plaza postala velika, a rupa na putu ispred glavnog ulaza sve veća, samo nadležni uspevaju da je zaobiđu (FOTO)

Nevolja je u tome što bismo vakog dana mogli da pišemo o desetinama ogromnih rupa na kragujevačkim ulicama i da nikad ne dođemo do kraja tog nepresušnog spiska. Grad, prigrad, selo, svejedno je - putna struktura je urnisana.

Još veća nevolja je što se ne preduzima ništa da se ulice koliko toliko upristoje. 

Imamo nekoliko pitanja za nadležne: Pre svega - MARI LI KO ZA ULICE U GRADU!? (FOTO)

Zato, o kojoj god rupi da pišemo, uzimamo je kao samo jedan od primera toga u kakvom stanju su ulice grada koji je, kako nam to predstavlja ovdašnja vlast, u fazi brendiranja, koji se širi, koji je grad "pametnih" rešenja, koji teži statusu zelenog grada... I sve je to lepo, ali dajte nam prvo elementarne uslove za život, poput ulica u pristojnom stanju.

Složiće se i Kragujevčani i posetioci našeg grada iz okolnih mesta koji svakodnevno dolaze u šoping centar i prolaze upravo navedenim ulicama, da su rupe koje zauzimaju čitave saobraćajne trake najveći brend grada i ogledalo stvarnog stanja u istom.

"Ulice ko švajcarski sir": Nakon pisanja InfoKG-a rupa u ulici Milice Srećković nasuta, ali i privukla pažnju nacionalnih medija (VIDEO)
 
Uz pomoć naših čitalaca koji imaju slobodu i naviku da nam dokumentuju stanje na kragujevačkim ulicama, nastavljamo da ukazujemo na ovaj problem. 

Kako smo zajedno sa kolegama sa Nove S analizirali stanje kragujevačkih ulica pogledajte OVDE.

13:40

Rupa u Gružanskoj koju smo fotografisali i naveli kao primer u međuvremenu je zakrpljena, dok rupa kod BIG-a nije sanirana. Ovo, međutim, iako je za pohvalu, ne umanjuje činjenicu da nas iza svakog ćoška čeka isti problem.