InfoFoto: SC "Park" i kaldrmaskragujevac.rs

Ograđeno Šumaričko jezero (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:20 | Četvrtak, 02 11 2017

Jezero u Šumaricama je ograđeno od ulazne rampe do keja, a razlog za postavljanje ograde je isključivo bezbednost, a ne naplata ulaza, poručuju iz Sportskog centra “Park”. 

Prema rečima direktora SC “Park” Marka Pavlovića na ovaj korak su se odlučili iz više razloga, posebno kako bi se povećao nivo bezbednosti u periodu kad je kupalište zatvoreno, a u Avantura parku nema instruktora. 

Imali smo prošle godine utapanje deteta, kada je plaža bila zatvorena, kao i samoubistvo. Zimi se građani šetaju po zaleđenom jezeru, i to je opasno po život. Huligani voze džipove noću po plaži. Uništavaju nam imovinu noću. Žvrljaju table, pale stolove i klupe, potopili su nam čak i čamac prošlog leta. Piju i lome staklenu ambalažu, na koju se nakon toga kupači iseku, jer je nemoguće izvaditi sitno staklo iz plićaka. Voze motocikle kada je puno kupalište, po stazi za pešake. Avantura park je opasan u vreme kada instruktori nisu prisutni. Zbog svega toga smo rešili da ogradimo jezero u Šumaricama”, izjavio je direktor SC “Park”, Marko Pavlović.

U “Parku” naglašavaju i da su najveća kupališta u zemlji, Ada Ciganlija u Beogradu i Štrand u Novom Sadu, takođe ograđena.

Na Šumaričkom jezeru će kao i do sada ulaz biti besplatan, a kapije će se otvarati u 6 sati, a zatvarati u 22 časa. Ograđivanje jezera finansirala je lokalna samouprava.

Galerija slika