InfoFoto: kragujevac.rs

Omladinske kartice za 300 mladih: Popusti na različite usluge i do 70%

Autor: InfoKG
09:30 | Petak, 11 11 2022

Za omladinske kartice prijavilo se više od 300 mladih u Kragujevcu, koji će imati popuste od 10 do 70 odsto za korišćenje različitih usluga, a neke su i besplatne. U Skupštini grada su potpisani sporazumi sa 18 davalaca tih pogodnosti, među kojima su institucije, ustanove i predstavnici privatnog sektora.

S ciljem da podstakne mlade na aktivno i kvalitetno organizovanje slobodnog vremena i negovanje zdravih stilova života, kao i da im obezbedi bolju dostupnost programa neformalne edukacije, grad Kragujevac potpisao je Sporazume sa 18 davalaca pogodnosti iz različitih oblasti.

Osluškujući potrebe mladih, grad Kragujevac i Kancelarija za mlade su došli na ideju omladinskih kartica, s ciljem da se mladi u što većoj meri uključe u društvena dešavanja, ali i da im se ostvare određene pogodnosti. Velika zainteresovanost za omladinske kartice, kao i značajan odziv velikog broja davalaca pogodnosti, jasni su pokazatelji da Grad i Kancelarija za mlade imaju sluha za potrebe mladih u Kragujevcu”, kazala je Sanja Tucaković, članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Omladinska kartica je identifikaciona kartica, koja važi godinu dana i namenjena je mladima uzrasta od 16 do 30 godina, koji su državljani Republike Srbije. Posedovanjem omladinskih kartica, mladi će imati popuste od 10 do 70 odsto za korišćenje usluga iz oblasti kulture, sporta, oblika neformalne edukacije, zdravstva, turizma, za kupovinu odevnih predmeta i dr. Neke od usluga iz navedenih oblasti su besplatne.