Opljačkali prodavnicu uz pretnju pištoljem, apoteku spasla ratobornost zaposlenih

Četvrtak, 19 Januar 2017 15:12Autor: Jovana Mladenović

Razbojnici koji su uz pretnju pištoljem i pod fantomkama opljačkali prodavnicu u naselju Šest toplola, a isto pokušali i u apoteci u Erdogliji, u čemu su ih sprečili alarm i otpor zaposlenih, uhapšeni su i kod njih su pronađeni predmeti korišćeni za pljačku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su braću B.N.(22) i B.N. (18), obojica iz Kragujevca, kao i D.Đ.(20) iz Vrnjačke Banje i odredili im meru zadržavanja u trajanju do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo i dva razbojništva u pokušaju.

Sumnja se da su 12.januara, nakon što je jedan od osumnjičene braće ušao u trgovinsku radnju u naselju Šest topola kao izvidnica, a kasnije ispred čuvao stražu, druga dvojica maskirani fantomkama i uz pretnju pištoljem od radnice oduzeli više od 50.000 dinara.

Takođe, sumnjiče se se i da su na isti način 12. i 15. januara pokušali da oduzmu novac u apoteci i trgovinskoj radnji u naseljima Pivara i Erdoglija. Nakon uključivanja alarma i pružanja otpora zaposlenih, razbojnici su pobegli.

Policija je pronašla pištolj i fantomke koje su koristili prilikom izvršenja navedenih krivičnih dela.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Najnovije vesti iz ove kategorije