InfoFoto: kragujevac.rs - Arhiva

OPREZ: Evo na kojim javnim česmama je voda bezbedna, a na kojim neispravna

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 27 05 2022

Izvorska voda na javnim česmama u naseljima Šumarice, Divostin, Bubanj, Teferič i Beloševac je bezbedna za piće, dok na česmama Košutnjak, Ždraljica, Kapovac, Petrovac, Grujinoj česmi i Bukorovac je mikrobiološki neispravna.To pokazuju rezultati analiza Instituta za javno zdravlje Kragujevac, sopšteno je iz Gradske uprave. Međutim, to se ne odnosi na javne česme do kojih vodu distribuira Javno komunalno preduzeće “Vodovod”, kao što su one u Pešačkoj zoni, Velikom parku, naseljima Mala Vaga i Aerodrom, kod Gradske uprave i Hotela “Zelengora”, jer je na njima voda u potpunosti bezbedna za piće. 

Iz Gradske uprave je saopšteno da su na osnovu najnovijih rezultata analiza izvorske vode na javnim česmama, koje je obavio Institut za javno zdravlje, voda na javnim česmama Košutnjak, Ždraljica, Kapovac, Petrovac, Grujina česma i Bukorovac nije bezbedna za upotrebu

Dodaju i da je voda na javnim česmama u naseljima Šumarice, Divostin, Bubanj, Teferič i Beloševac bezbedna za piće. 

Voda na javnim česmama priključenim na gradski vodovod hemijski i bakteriološki je ispravna za piće. Reč je o česmama u Pešačkoj zoni, Velikom parku, u naseljima Mala Vaga i Aerodrom, kao i kod Gradske uprave i hotela Zelengora.