InfoFoto: Arhiva - Printscreen - RTK

OPREZ: Evo na kojim javnim česmama voda NIJE BEZBEDNA za piće

Autor: Branko Vukašinović
14:15 | Sreda, 18 08 2021

Izvorska voda na javnim česmama na teritoriji grada Kragujevca nije ispravna za piće, pokazuju rezultati analiza Instituta za javno zdravlje Kragujevac, sopšteno je iz Gradske uprave. Međutim, to se ne odnosi na javne česme do kojih vodu distribuira Javno komunalno preduzeće “Vodovod”, kao što su one u Pešačkoj zoni, kod Gradske uprave i Hotela “Zelengora”, jer je na njima voda u potpunosti bezbedna za piće. 

Iz Gradske uprave danas je saopšteno da prema rezultatima ispitivanja higijenske ispravnosti, izvorska voda za piće sa javnih česmi u gradu i okolini nije ispravna, a ni bezbedna za upotrebu. 

Na osnovu razmatranja ispitivanih parametara na mernim mestima  Šumarice, Divostin, Bubanj, Košutnjak, Teferič, Beloševac, Ždraljica, Kapovac, Petrovac i Grujina česma, nadležna zdravstvena ustanova dala je stručno mišljenje da od analiziranih 10 uzoraka, obavljenih tokom jula, nijedan uzorak nije bio ispravan i bezbedan za upotrebu”, navodi se u saopštenju Gradske uprave. 

Kako ne bi došlo do zabune, ovo se ne odnosi na javne česme do kojih vodu distribuira Javno komunalno preduzeće “Vodovod”, kao što su one u Pešačkoj zoni, kod Gradske uprave i Hotela “Zelengora”, jer je na njima voda u potpunosti bezbedna za piće. To su za InfoKG potvrdili u JKP “Vodovod i kanaliazcija”.