InfoFoto: printscreen/RTS - arhiva

OPTUŽEN VOZAČ KAMIONA SMRTI: Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu za izazivanje stravične nesreće

Autor: InfoKG
11:30 | Sreda, 20 01 2021


Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv Gorana B. (47) iz Kraljeva zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Na teret mu se stavlja da je 29. novembra 2019. na auto-putu Beograd - Niš, kod mesta Gornja Trnava, nedaleko od Niša, upravljajući kamionom, udario u kombi pun radnika koji se nalazio u zaustavnoj traci, pišu Novosti.

Na licu mesta nastradali su Žikica Veličković (19) iz Rače Kragujevačke, kome je to bio prvi dan na poslu, kao i zet i šurak, Srđan Jovanović (34) i Ljubiša Jovanović (40), iz Kragujevca, dok su u bolnici preminuli Dejan Ristić i Boris Stanojević. Dvojica radnika su zadobila teške povrede, a četvorica lakše.

Stravičan sudar u kome je učestvovao kombi kragujevačkih tablica: Tri osobe poginule, osmoro povređenih

Građevinski radnici iz Kragujevca krenuli su kobnog dana na posao u Leskovac, kombijem čiji je vozač takođe nastradao u nesreći. Negde blizu Aleksinca, oni su stali u zaustavnoj traci zbog kvara na vozilu kako bi sačekali pomoć. Prema onome što su svojevremeno, za "Novosti", ispričali oni koji su ovu strašnu nesreću preživeli, duže vreme čekali su pomoć sedeći na travi, preko bankine iz bezbednosnih razloga. Međutim, u trenutku kada su dobili poziv da drugo vozilo stiže po njih i kad su krenuli da uđu u kombi kako bi nastavili vožnju do Aleksinca, na njih je naleteo kamion.

Prema prvim informacijama, vozač kamiona Goran B. je prešao u zaustavnu traku i udario u kombi, ali nije poznato iz kojih razloga. Istragom je utvrđeno da nije imao alkohol u krvi.

ODBIJEN SPORAZUM

ODBRANA je, kako saznajemo, podnela predlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice, što tužilaštvo nije prihvatilo. Umesto toga, oni su od suda zatražili da optuženom nakon suđenja izrekne maksimalnu kaznu propisanu za ovo krivično delo, što je u ovom slučaju osam godina, kao i mere bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.

Izvor: NOVOSTI