InfoFoto: Petar Miljković

Organizatori protesta NIKOLIĆU postavili ZAHTEVE: "Ovaj grad nikome tata nije ostavio u nasleđe"

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 11 03 2019

Organizatori desetog protesta "1 od 5 miliona" u Kragujevcu su postavili zahteve gradonačelniku Radomiru Nikoliću među kojima je smena gradskog većnika Ratka Tomaševića, raspisivanje konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja, formiranje Lokalnog antikorupcijskog foruma. Rok za ispunjenje zahteva ostavljen je do predstojećeg protesta (subota, 16. mart), a ukoliko se to ne dogodi, svi će, kažu, zajedno otići u radnu posetu Gradskog upravi da pokaću da Kragujevac nikome "tata nije ostavio u nasleđe".

Kako piše portal Glas Šumadije, Zatraženo da “građanima Kragujevca omogući pravo na medijski pluralizam i raspiše konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa jer to je njegova zakonska obaveza koju godinama unazad krši bez posledica”. 

Zahteva se da “Ratka Tomaševića, člana Gradskog veća, koji je osuđen zbog izvršenja krivičnog dela poreske utaje odmah smeni i pokaže da lokalna vlast nije utočište za osuđenike” i da “u skladu sa propisima omogući formiranje Lokalnog antikorupcijskog foruma kako bi građani Kragujevca mogli da kontrolišu tokove trošenja sopstvenog novca, koji se sada troši daleko od očiju”.

Gradonačelniku Kragujevca ostavljen je rok do narednog narednog protesta, 16. marta, koji je, kako su rekli, “i više nego dovoljan da pokaže da li mu zakoni i poštovanje Kragujevčana išta znače”.

U suprotnom ćemo svi zajedno doći u jednu radnu posetu gradskoj upravi kako bismo vam objasnili da ovaj grad nikome tata nije ostavio u nasleđe, već ste tu da rešavate probleme u kojima se nalazimo, a za koje očigledno nemate nikakve sposobnosti, obećano je sa Đačkog trga u subotu u Kragujevcu.

Izvor: Glas Šumadije