Info

Oružari zaratili sa direktorom, pale teške optužbe, Brzaković negira pritiske

Autor: InfoKG
12:00 | Nedelja, 16 09 2018

Sindikalna organizacija Zastava oružja izdala je saopštenje u kome se navode teške optužbe na račun direktora Milojka Brzakovića i rukovodstva, poput onih da se protiv lidera oružara Dragana Ilića podnose krivične prijave, te da se umanjuju plate, preti otkazima, neosnovano privodi, da se prate telefoni. Sve to su pritisci kako bi odustali od pružanja otpora i iskazivanja nezadovoljstva sutuacijom u fabrici. Sa druge strane, Brzaković ne negira krivične prijave, ali negira navodne razloge za njihovo podnošenje i poručuje da nema vremena da se bavi sindikalnim saopštenjima, jer je briga o fabrici, njenom poslovanju i radnicima za njega prioritet.

U Sindikalnoj organizaciji Zastava oružja kažu da su izloženi velikim pritiscima od strane rukovodstva i države, kako bi odustali od pružanja otpora i iskazivanja nezadovoljstva sutuacijom u fabrici. Prema njihovim navodima, došlo je do udruživanja onih koji svakodnevno podižu krivične prijave i pišu upozorenja o otkazu Ugovora o radu predsedniku sindikata, kome je, navodno, umanjena i plata. Tvrdi se i da se Ilićevo vozilo prati, sa namerom da mu se pišu prekršajne prijave, pa i da je privođen. Takođe, sindikalci navode da im se prisluškuju telefoni, te da se nad njima vrši pravi progon.

Direktor kragujevačke namenske Milojko Brzaković negira da poslovodstvo fabrike vrši pritisak na sindikalce. Potvrdio je da je rukovodstvo fabrike protiv lidera oružara Dragana Ilića podnelo dve krivične prijave, ali ne zbog sindikalnih aktivnosti, već zbog ugrožavanja bezbednosti fabrike, odnosno kršenja radne disciline. Poručuje da nema vremena da se bavi sindikalnim saopštenjima, jer je briga o fabrici, njenom poslovanju i radnicima za njega prioritet.

I dok iz sindikata najavljuju da će se ovim povodom obratiti međunarodnim organizacijama, direktor poručuje da nema vremena da se bavi sindikalnim saopštenjima, jer je briga o fabrici, njenom poslovanju i radnicima za njega prioritet.