Info

Osnivanje e-šaltera za podršku ugostiteljima Kragujevca, deo objekata pred zatvaranjem

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Utorak, 03 11 2020

Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, u saradnji sa Gradom Kragujevcem, formira jedinstveni e-šalter kao podršku ovdašnjim ugostiteljima, koji će biti aktivan tokom trajanja vanredne situacije. 

Jedinstveni e-šalter za ugostitelje Grada Kragujevca pri Privrednoj komori Srbije – RPK Kragujevac, će biti podrška sektoru ugostiteljstva koji je zbog ekonomskih posledica pandemije COVID 19 suočen sa značajnim teškoćama u poslovanju. 

Predrag Lučić: Tokom epidemije korona virusa u najvećim hotelima u Kragujevcu u proseku je popunjeno svega izmedju dva i 10 procenata kapaciteta, deo ugostitelja posluje veoma teško, a drugi su pred zatvaranjem.

Jedinstveni e-šalter (email ivan.vicovac@pks.rs) će se posebno baviti pružanjem servisnih informacija ugostiteljima Kragujevca o:

- aktuelnim merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID19
- aktivnim merama podrške sektoru ugostiteljstva na nacionalnom i lokalnom nivou
- aktuelnim programima finansijske podrške (Fond za razvoj, fondovi, projekti...). 

Tim povodom je organizovan i sastanak u PKS, Regionalna privredna komora Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, na temu „Aktuelno stanje i mere podrške sektoru ugostiteljstva Grada Kragujevca“, kome je prisustvovala i sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije, Tijana Maljković.