InfoFoto: SPD Radnički

Osnovan ogranak biblioteke “Vuk Karadžić” u “Iskri”

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 27 01 2020

U znak sećanja na prerano preminulog kolegu sa invaliditetom Aleksandra Markovića Saleta, Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ u saradnji sa Sportsko privrednim društvom “Radnički” osnovala je ogranak biblioteke koji je prilagođen osobama sa invaliditetom u Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra”.

Za potrebe realizacije ovog projekta SPD „Radnički” je opredelio prostor u multifunkcionalnj sali SC „Iskra”, dok će Narodna biblioteka „Vuk Karadžić” obezbediti neophodan knjižni fond i koordinatora projekta.

Osobama sa invaliditetom knjige će biti maksimalno dostupne, jer će se na ovom mestu naći i knjige za slepe i slabovide na Brajevom pismu i u zvučnoj tehnici. Osobe sa telesnim invaliditetom će imati optimalne uslove u pristupu biblioteci i za vreme boravka u njoj zbog maksimalno prilagođenih sadržaja u ovom jedinstvenom multifuncionalnom prostoru. Usluge biblioteke prilagođene osobama sa invaliditetom koristiće i žitelji Mesne zajednice Vašarište, koja nema ogranak Narodne biblioteke čiji je strateški cilj uspostavljanje mreže ogranaka na gradskom i seoskom području”, poručuju iz SPD “Radnički”.

Nakon potpisivanja protokola o saradnji, organizovano je i veče sećanja na prerano preminulog Aleksandra Markovića Saleta, a prisutni su imali priliku da čuju stihove koji najbolje opisuju Saleta, kao i lirske crtice kolega posvećenih njemu.