Info

OSUĐIVAN 20 PUTA: Uhapšen muškarac (61) zbog POLNOG UZNEMIRAVANJA DEVOJČICA i žena, nakupio 50 krivičnih prijava

Autor: Jovana Mladenović
12:30 | Ponedeljak, 25 05 2020

Kragujevačka policija uhapsila je muškarca starog 61 godinu koji je nasumice pozivao telefonom brojeve i uznemiravao ženske osobe ako bi se tom prilikom javile, govoreći im "prljave" reči, i dajući "komplimente" u seksualnoj konotaciji, iako nije znao ni kako one izgledaju, ni koliko godina imaju. Više puta pozivao je i dve Kragujevčanke, dvanaestogodišnju devojčicu i dvadesettrogodišnjakinju i uznemiravao ih. 

Kako portal InfoKG nezvanično saznaje, ovaj šezdesetjednogodišnjak je nakupio čak 50 krivičnih prijava za polno uznemiravanje jer je nasumično zvao brojeve širom Srbije i ženskim osobama pričao "prljave" stvari. Čak 21 put bio je pravosnažno osuđivan, te je i robijao. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su R.K. (61) sa područja opštine Čajetina i, uz krivičnu prijavu, sproveli ga Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela polno uznemiravanje, saopštava ovdašnji MUP.

Sumnja se da je R.K., u poslednjih nekoliko dana, na mobilne telefone više puta pozivao dve Kragujevčanke, dvanaestogodišnju devojčicu i dvadesettrogodišnjakinju i uznemiravao ih. Kako se sumnja, on je nasumice birao telefonske brojeve i kada bi se javio ženski glas upućivao im je reči neprimerene sadržine.  

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kragujevcu je, nakon saslušanja, osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana.