Info

OTKAZAN skup radnika ispred Fiata, u ponedeljak pregovori kod premijerke

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 26 05 2022

Samostalni sindikat kragujevačkog Fiata otkazao je današnji skup radnika ispred fabrike, jer kako je saopšteno dobili su poziv od gradonačelnika Nikole Dašića da u ponedeljak sa njim idu na sastanak kod premijerke Ane Brnabić. 

U nastavku pročitajte saopštenje Samostalnog sindikata Fiata.

Protest zakazan za sutra 26.5. u 10 časova, odlaže se zbog poziva gradonačelnika Kragujevca, da zajedno sa njim, u ponedeljak 30.5. idemo na pregovore kod predsednice Vlade o budućnosti radnika Fiata.

Pozivamo menadžment kompanije Stelantis da do ponedeljka 30.5. ne preduzimaju nikakve radnje u cilju promene statusa radnika. Svako takvo postupanje dovešće do naše hitne reakcije.

Planirano je da na pregovorima učestvuju i dva druga sindikata koja deluju u kompaniji, kao i zainteresovana grupa radnika. U želji da postignemo potpuno jedinstvo svih zaposlenih prihvatili smo ovaj format pregovora.

Tražimo da se država ne ponaša kao medijator, već kao suvlasnik u kompaniji, u koju ulaže svoj novac i da shodno tome zaštiti radnike, odnosno svoje gradjane”, saopštio je Samostalni sindikat Fiata.