Info

OTKAZANE sve MANIFESTACIJE 5., 6. i 7. maja povodom ĐURĐEVDANA

Autor: InfoKG
17:12 | Sreda, 03 05 2023

Grad Kragujevac otkazao je sve aktivnosti i manifestacije planirane za 5., 6. i 7. maj povodom Đurđevdana, Dana grada, shodno odluci Vlade Republike Srbije o proglašenju Dana žalosti. To je saopšteno iz Gradske uprave i naglašeno da će jedino sednica Skupštine grada planirana za 6. maj biti održana 12. maja. 

Izložbe u galerijskom prostoru, koncerte klasične muzike i sve što je planirano sa ustanovama kulture ne odlažemo, već otkazujemo”, saopštio je član Gradskog veća za kulturu, Miljan Bjeletić.

Podsetimo, u Srbiji je proglašena trodnevna žalost, od petka do nedelje (5., 6. i 7. maj), zbog tragedije koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar” u Beogradu, kada je jutros oko 8,40 sati učenik sedmog razreda pucnjevima iz pištolja usmrtio, prema trenutnim zvaničnim podacima 9 oosba - pripadnika obezbeđenja i osmoro učenika. Šestoro dece i jedna nastavnica ranjeni su i na zbrinjavanju su u Urgentnom centru i Tiršovoj. Opširnije ovde: TRODNEVNA ŽALOST u Srbiji zbog tragedije u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar”.