InfoFoto: kragujevac.rs

Otvaranje Palate pravde krajem oktobra

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Sreda, 15 09 2021

Palata pravde u Kraguejvcu biće otvorena krajem oktobra, najavila je ministarka pravde Maja Popović prilikom obilaska tog objekta.  

Veoma sam zadovoljna onim što sam videla i sa namerom sam otišla u nenajavljenu posetu. Objekat izgleda prelepo. Ostalo je još par kozmetičkih stvari da se uradi. Lokalna samouprava je, uz resorno ministarstvo, odnosno Vladu Srbije, koja je obezbedila sredstva, sredila okolinu, prilazne puteve i saobraćajnice”, rekla je ministarka Popović.

Bolji uslovi za rad znače manje zaostalih predmeta, što će, kako se procenjuje, poboljšati efikasnost za 30 do 40 posto.

Grad Kragujevac konačno je pravosudni centar koji pokriva teritoriju od gotovo 2,5 miliona ljudi. Nova Palata pravde koja se prostire na 25.000 kvadratnih metara je na ponos svih nas, svakog građanina ovogo grada ali i države Srbije”, poručio je gradonačelnik Nikola Dašić. 

U Palati pravde biće smešteno 11 pravosudnih organa, a to su Apelacioni, Viši, Osnovni, Prekršajni i Privredni sud, Apelaciono, Više i Osnovno javno tužilaštvo, kao i odeljenja Apelacionog prekršajnog suda, Upravnog suda i Državnog pravobranilaštva. Zgrada će imati 24 sudnice i 74 kabineta, a u njoj će raditi više od 800 ljudi.