InfoFoto: kragujevac.rs

Otvoren Atletski centar u Kragujevcu

Autor: InfoKG
14:00 | Subota, 15 01 2022

U sklopu kompleksa otvorenih gradskih bazena, otvoren je Atletski centar. Prvi put u istoriji grada, Atletski centar ima atletsku stazu koja je proširena peščanom jamom, čime je omogućeno da se tokom zime obavljaju trenažni procesi za više atletskih disciplina. Atletski centar ima i kompletno opremljenu teretanu, a krajem marta će još jednom donacijom Srpskog atletskog saveza dobiti tartan stazu za atletski tunel.

Kada vidimo ove mlade ljude kojima se osmeh ne skida s lica, jasno nam je da su se svi radovali otvaranju Atletskog centra. Sportski profesionalci koji ovde rade kazali su nam da imaju veliki problem da nadoknade fizičku kondiciju zbog toga što u zimskom periodu nisu mogli da sprovode trenažni proces. Sada imaju uslove da čitave godine bez prekida mogu da se bave atletikom. Srpski atletski savez nam je pomogao i zahvalni smo na tome. Danas imamo priliku da čujemo da posle nekoliko decenija u pripadajućoj sali za borilačke sportove ponovo imamo formiran džudo klub; teretana je zaista profesionalna i na visokom nivou. Najvažnija su nam deca, a atletika je jedan od bazičnih sportova značajan za njihov pravilan razvoj. Upravo zbog toga mi vredno radimo na tome da iznađemo adekvatno i kvalitetno rešenje za izgradnju atletskog stadiona”, poručio je gradonačelnik Nikola Dašić.

Kada sam ovde bio pre par meseci i kada sam došao u ovu halu koja je tada bila u građevinskim radovima, molba je bila da Srpski atletski savez pomogne sa rekvizitima koje danas ovde imamo, kako bi atletičari mogli da u zimskom periodu sprovode svoj trenažni proces. Ono što danas vidim je prelep atletski tunel u kojem atletičari mogu da treniraju i zimi, što je veoma značajno zbog toga što smo mi jedan od sportova koji zahteva dvanaest meseci trenažnog procesa. Grad je učinio veliki pomak i ovom prilikom se zahvaljujem u ime svih atletičara i klubova koji gravitiraju i rade u Kragujevcu na uslovima koji su sada napokon onakvi kakvi treba da budu. Verujem da će Grad učiniti sve što je potrebno i da se izgradi moderan atletski stadion na kojem će moći da se organizuju domaća, ali i međunarodna atletska takmičenja. Kragujevac ima hotelsku infrastrukturu, autoput, blizu je i Beograd, tako da ne postoji nijedan razloga da se u Kragujevcu ne održavaju i velika atletska takmičenja”, kazao je direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković.

Ukupna ulaganja u ovaj prostor su preko 25.000 evra, sa zajedničkim sredstvima i donacijama Srpskog atletskog saveza. 

Nakon što smo započeli rekonstrukciju Atletskog centra, Atletski savez Srbije je prepoznao trud Grada i donirao je veoma vrednu i profesionalnu teretanu. Pored atletske staze koja je proširena peščanom jamom, imamo i malu borilačku salu za rvače i džudiste, koja će se i dalje opremati i gde će biti potpuno besplatni treninzi za svu našu decu. Takođe, imamo opremljen i spreman atletski dom i nadamo se da će ovo pomoći da rezultati naših atletičara budu bolji. U ovoj godini želimo da započnemo pravljenje novog atletskog stadiona i time na najbolji način zaokružimo atletsku infrastrukturu”, zaključio je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Galerija slika