InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Otvoren konkurs: Koga biste predložili za ĐURĐEVDANSKU NAGRADU?

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Ponedeljak, 03 02 2020

Lokalna samouprava raspisala je konkurs za dostavljanje predloga za dodelu Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca za dostignuća u 2019. godini. Rok za dostavljanje predloga je 1. mart.

Đurđevdanska nagrada se dodeljuje pojedincima i institucijama sa teritorije grada Kragujevca za najvrednija dela koja su postala dostupna javnosti u 2019. u oblastima umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, privrede ili privatnog preduzetništva, humanitarnog karaktera i u drugim oblastima značajnim za Grad. 

Pravo predlaganja kandidata za Đurđevdansku nagradu imaju sva pravna i fizička lica. Predlozi treba da sadrže podatke o autoru i delu koje se predlaže, rezultate rada kandidata i naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže. Predlozi se mogu dostaviti preporučenom pošiljkom ili neposrednom predajom u kancelariji 205/II u Skupštini grada Kragujevca, radnim danima u periodu od 8 do 15 časova. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti pozivom na broj telefona 034/306-129.

Lista predloženih kandidata biće objavljena najkasnije do 25. marta. Ko će od predloženih kandidata dobiti najviše priznanje grada Kragujevca, koje će biti uručeno na svečanoj sednici Skupštine grada, 6. maja, za Dan grada, na Đurđevdan, odlučiće lokalni parlament. Priznanje se uručuje u obliku diplome i novčane nagrade.   

Podsetimo, prošlogodišnji dobitnici Đurđevdanske nagrade za dela koja su postala dostupna javnosti u 2018. su Bratislav Milanović za izgradnju industrijskog kompleksa “MIND park”, Katarina Veljković za postignute rezultate u nastavi, Gorica Dimitrijević koja je putem Skajpa davala časove Teodori Vranješević dok je bila na lečenju u Nemačkoj, Mirko Demić za roman “Pustolovine bačkog opsenara”, Srećko Otović za edukaciju i popularizaciju sporta kod mladih i doktorka Jelena Tijanić za emisiju “Doživeti stotu”.