InfoFoto: SPD Radnički

Otvorene bazene posetilo više od 40.000 Kragujevčana, kupališna sezona produžena do sredine septembra

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 30 08 2019

Otvorene bazene Sportsko-privrednog društva “Radnički” u protekla dva meseca posetilo je više od 42.000 Kragujevčana. Iz Radničkog najavljuju da će usled povoljnih vremenskih prilika kupališna sezona na otvorenim bazeni biti produžena do sredine septembra. Dodaju i da se sezona kupanja na jezeru u Šumaricama završava u nedelju, 1. septembra, kao i da Avantura park i zip lajn nastavljaju sa radom dok vremenski uslovi to dozvole. 

Kupališna sezona na otvorenim bazenima i jezeru u Šumaricama startovala je 30. juna. Zhvaljujući lepom vremenu, ali i tome što je veliki broj Kragujevčana odlučio da se rashladi i uživa na otvorenim bazenima, do sada je ostvareno više od 42.000 poseta. 

Ostvrili smo odličan broj poseta na otvorenim bazenima tokom jula i avgusta i zaista smo prezadovoljni uzimajući u obzir da je sezona kasnila zbog loših vremenskih prilika. Kao što smo i očekivali avgust je premašio jul po broju poseta. Naime, tokom jula zabeleženo je oko 20.000, a u avgustu više od 22.000 kupača. Pored toga, zadovoljni smo i brojem posetilaca na Šumaričkom jezeru, kako onih koji se kupaju, tako i onih koji uživaju u raznim drugim sadržajima na ovom prostoru”, poručuju iz SPD “Radnički”. 

U Sportskom privrednom društvu “Radnički” odlučili su da, usled povoljnih vremenskih prilika, produže kupališnu sezonu na otvorenim bazenima do sredine septembra. Sa druge strane, sezona kupanja na jezeru u Šumaricama završava u nedelju, 1. septembra, dok će  Avantura park i zip lajn nastaviti da rade sve dok vremenski uslovi to dozvole. 

Cena dnevne ulaznice je, kao i prethodnih godina, 200 dinara, a od 16 časova je 100 dinara. Radno vreme otvorenih bazena je od 10,30 do 18 časova, a na Šumaričkom jezeru Kragujevčani mogu da se kupaju do 19,30 časova. Inače, kapije Šumaričkog jezera, koje je ograđeno početkom novembra 2017., otvorene su od 6 do 22 časa.