InfoFoto: Arhiva

Otvorene bazene tokom jula posetilo 20.000 Kragujevčana

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Četvrtak, 01 08 2019

Otvorene bazene Sportsko-privrednog društva “Radnički” u proteklih mesec dana posetilo je oko 20.000 Kragujevčana. U Radničkom su prezadovoljni ostvarenim brojem posetama i najavljuju za avgust brojna iznenađenja za kupače. 

Kupališna sezona na otvorenim bazenima i jezeru u Šumaricama startovala je 30. juna. Zhvaljujući lepom vremenu, ali i tome što je veliki broj Kragujvčana odlučio da se rashladi i uživa na otvorenim bazenima, do sada je ostvareno blizu 20.000 poseta. 

Prezadovoljni smo brojem kupača na otvorenim bazenima u proteklih mesec dana, s obzirom na to da je ovgodišnja sezona kasnila zbog loših vremenskih prilika. Pored toga, zadovoljsto je veće, jer je prošle godine ostvareno tek 30.000 poseta za celu sezonu. Prema najavama meteorologa očekuje nas veliki broj sunčanih dana i u avgustu, pa shodno tome, očekujemo da će dosadašnji broj posetilaca biti dupliran. Kada je reč o Šumaričkom jezeru i tu smo zadovoljni brojem posetilaca, kako onih koji se kupaju, tako i onih koji uživaju u raznim drugim sadržajima na ovom prostoru”, izjavila je za InfoKG pomoćnik direktora za marketing SPD “Radnički”, Katarina Đoković.

Iz Sportsko-privrednog društva “Radnički” poručuju da se privodi kraju rekonstrukcija tribina u koju je ovo preduzeće iz sopstvenih sredstava uložilo četiri miliona dinara. Inače, tribine su obložene dekingom, podnim dugotrajnim ekološkim materijalom, otporanim na sve atmosferske prilike.

Cena dnevne ulaznice je, kao i prethodnih godina, 200 dinara, a od 16 časova je 100 dinara. Građani mogu da kupe mesečne karte sa 10 prolaza po ceni od 1.800 dinara i 30 prolaza po ceni od 3.600 dinara. Pored toga, u ponudi su i sezonske karte. Inače, izrada kartica koje se mogu dopuniti je 350 dinara, a besplatan ulaz na bazene obezbeđen je za vukovce i osobe sa invaliditetom. Pored toga, kragujevačkim osnovcima i srednjoškolcima, koji poseduju personalizovanu eKG karticu, omogućeno je da se jednom nedeljno besplatno kupaju na otvorenim bazenima, zahvaljujući saradnji Gradske agencije za saobraćaj i Sportsko-privrednog društva "Radnički".   

Radno vreme otvorenih bazena je od 10,30 do 18 časova, a na Šumaričkom jezeru Kragujevčani mogu da se kupaju do 19,30 časova. Inače, kapije Šumaričkog jezera, koje je ograđeno početkom novembra 2017., otvorene su od 6 do 22 časa.