Info

Otvoreni sportski tereni u Velikom parku najzad dobijaju novi zgled

Autor: Jovana Mladenović
14:28 | Sreda, 24 10 2018

U Velikom parku sprema se rekonstrukcija otvorenih sportskih terena koja uključuje pešačku zonu, košarkaški teren, tribine, ulaznu kapiju, orgadu, kišnu kanalizaciju i nabavku odgovarajuće opreme. Donacije u te svrhe, vrednu blizu 150.000 evra gradu Kragujevcu daje Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Ugovora o donaciji za izgradnju otvorenog terena u Velikom parku, između grada Kragujevca i Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge, koji se realizuje u okviru Programa EU PRO. Cilj ugovora je pružanje podrške za poboljšanje gradske infrastrukture uz unapređenje dobrog upravljanja u gradu Kragujevcu. UNOPS ovim ugovorom odobrava primaocu iznos od 147,226 evra.

Reč je o rekonstrukciji otvorenih sportskih terena u Velikom parku, uključujući pešačku zonu, košarkaški teren, tribine, ulaznu kapiju, orgadu, kišnu kanalizaciju kao i nabavku odgovarajuće opreme. To će doprineti poboljšanju uslova za brojne sportske klubove, lokalno stanovništvo, a posebno đake osnovnih i srednjih škola.

Gradsko veće donelo je i odluku o ustupanju dva kompletno izgrađena i opremljena bunara u Lužnicama na upravljanje, korišćenje i održavanje JKP „Vodovod i kanalizacija“, izgrađene za potrebe snabdevanja vodom industrijskog kompleksa u izgradnji.