InfoFoto: kragujevac.rs

Otvoreno dečje igralište u MZ 21. oktobar (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 30 11 2022

U Rudničkoj ulici, u Mesnoj zajednici 21. oktobar, nakon renoviranja terena za male sportove, otvoreno je i novo dečje igralište. Za najmlađe sugrađane u tom delu grada postavljeni su ljuljaške, tobogan, ljuljalice, parkovski mobilijar i tartan podloga. 

Ponosan sam što će deca moći da se druže i igraju ovde, a svi znamo da se kroz sport, igru i rekreaciju, najmlađi uče toleranciji i miru. Važno je da deci obezbedimo i damo razlog da izađu iz svojih kuća i stanova, da ostave tablete i telefone i okrenu se prirodi i slobodnom vremenu provedenom napolju. Sa druge strane, obezbedili smo pravu gradsku radionicu preduzeća Šumadija d.o.o koja proizvodi sve potrebno za igrališta od sprava i podloge do montiranja. To nam daje za pravo da kažemo da smo lideri u izgradnji i renoviranju igrališta za decu, terena za male sportove, teretana na otovrenom i u tome ćemo da nastavimo”, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović. 

Preduzeća Šumadija d.o.o. je uradilo pripremne građevinske radove i izradilo i postavilo sprave na igralištu u ovom delu grada. 

U Rudničkoj ulici sve do sada nije bilo igrališta prilagođenih najmlađima i ovo je potpuno novo igralište prilagođeno Pravilniku o bezbednosti dečijih igrališta”, rekla je direktorka preduzeća Šumadija d.o.o Jasmina Mihajlović i apelovala na odgovornost posetilaca da zajednički čuvamo mesto na kojem će se naša deca bezbedno moći da se igraju.

Novoizgrađeno igralište u Rudničkoj ulici i igralište koje će biti izgrađeno u selu Dobrača, donacija je CTP invest Srbija.
Prema rečima predsednice Saveta MZ 21. oktobar, Ane Jošović, vrednost ove investicije je mnogo veća od finansijske, jer se, kako kaže, i najmlađima stvaraju uslovi za zdrav život i druženje.

Iz lokalne samouprave podsećaju da je od početka godine do sada urađeno sedam otvorenih terena za male sportove, četiri fiskulturne sale i isto toliko teretana na otvorenom. Najavljuju da će uraditi još jedno igralište u Mesnoj zajednici 21. oktobar, kao i u Mesnoj zajendici Lepenica i u selu Dobrača.