Info

PARK ILINA VODA menja izgled: Pešačka staza, led rasveta, sređivanje biljaka (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Četvrtak, 14 05 2020

Počelo je prolećno sređivanje Parka Ilina voda koji će dobiti znatno drugačiji izgled. Za sada asfaltirana je pešačka staza duga 440 metara, osvetljena led rasvetom i očekuje se postavljanje klupa uz nju. Kosi se trava i sadi nova gde je potrebno, uzdižu se i orezuju grane drveća, tretira se ukrasno šiblje, cveće i bilje.

Poznato gradsko izletište, Park Ilina voda polako menja svoj izgled. Nedavno je asfaltirana pešačka staza duga 440 metara, a vrednost radova, koje je finansirao grad Kragujevac, iznosi 3,5 miliona dinara.

Ekipe JKP Šumadija juče su započele i radove iz Sektora zelenila - kosi se trava, uzdižu se i orezuju grane drveća, tretira se ukrasno šiblje, cveće i ukrasno bilje.

Pored toga, radi se dodatno oplemenjivanje parka postavljanjem klupa uz novoizgrađenu pešačku stazu koja je sada celom dužinom osvetljena led rasvetom. Prave se takozvane zemljane škarpe oko pešačke staze na kojima se sadi trava, postavlja se i potreban broj kantica za prikupljanje sitnog komunalnog otpada. 

U zahvatu ovog parka odrađene su saobraćajnice.

Galerija slika