Info

Parking u centru grada u OČAJNOM stanju, sve se RASPADA: Ima li nade da će biti sređen? (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Ponedeljak, 15 07 2019

U centru grada, u ulici Save Kovačevića, parking čiji je ulaz od Gradskog doma, u očajnom je stanju usled višegodišnjeg propadanja. Oko šahti se otvaraju rupe u koje poklopci svakog trenutka mogu da propadnu, ivičnjaci su razvaljeni, podloga je nasuta kamenim materijalom koji se rasipa i stvara velika udubljenja... Portal InfoKG ragovarao je sa stanarima okolnih zgrada, a odgovor o tome ima li nade da se ovo parkiralište uskoro rekonstruiše potražili smo od JKP Šumadija.

Parkiralište je, kako kažu stanari okolnih zgrada, prošle godine bilo toliko raskopano, da je za vozače sa nižim vozilima bilo rizično da uopšte i pokušaju da se uparkiraju. O tom problemu upravnik jedne stambene zajednice u Save Kovačevića pisao je gradonačelniku Radomiru Nikoliću novembra 2018., ali odgovor nije dobio. Usledilo je samo nasipanje rupa tamponom, ali nakon tri meseca - februara ove godine.

Stanari okolnih zgrada kažu i da od nadležnih institucija kojima se obraćaju sa pitanjima, molbama, apelima da je neophodno da se parkirališe dovede u pristojno stanje, odgovore ne dobijaju. Pitaju se da li je u planu da se sredi ovo parkiralište, kada ili će ostati u jadnom stanju i sve više propadati?

Takođe, u razgovoru za naš portal kažu da je obustavljena naplata parkiranja, ali da ih o tome niko zvanično nije obavestio,  a znak za naplatu i dalje stoji na ulazu.

Sa nadležnima u JKP Šumadija, koje gazduje ovim parkiralištem, razgovarali smo o tome ima li mogućnosti da se ono rekonstruiše.

Iz preduzća kažu da su svesni problema i da je činjenica da je ružno što se parkiralište u centru grada nalazi u takvom stanju. Međutim, podsećaju na nedavnu rekonstrukciju parkirališta "Trg svetog Đorđa", kod Robne kuće, koja je bila velika investicija, a u narednom periodu radiće se nadzemna garaža iza "Srca" i rekonstrukcija Zelene pijace. Kažu da su u Kragujevcu parkirališta, koja generalno nose problem nedostatka parking mesta, u fokusu i da će se za ovo kojim se trenutno bavimo, u Save Kovačevića, odraditi procena i predračun, kako bi se videlo da li postoji mogućnost da se u narednom periodu i ono dovede u pristojno stanje. 

Tvrdnju da se od naplate parkinga odustalo, JKP Šumadija demantuje. To očigledno znači da su oni koji ne plaćaju do sad imali čistu sreću da im "pauk" ne digne vozilo ili zarade neku kaznu. 

Galerija slika