InfoFoto: JKP Šumadija

Parking za bicikle na još pet lokacija u Kragujevcu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Sreda, 05 08 2020

Javno komunalno preduzeče “Šumadija” postavilo je na još pet lokacija u Kragujevcu parking za bicikle i to kod hotela „Zelengora“, zgrade Biznis inovacionog centra, “Krsta” i na ulazu u Veliki i Kreativni park.

S obzirom na to da Kragujevčani sve više koriste bicikle, kao alternativni način prevoza, Javno komunalno preduzeće “Šumadija” odlučilo je da postavi parking za bicikle na još pet lokacija u gradu.

Građani sada bicikle mogu parkirati na ukupno osam lokacija u Kragujevcu, a ukupno ima 60 parking mesta. Osim kod Instituta za javno zdravlje, zatvorenog bazena i u Velikom parku kod kasarne “Milan Blagojević”, parking za bicikle je postavljen i kod hotela „Zelengora“, zgrade Biznis inovacionog centra, u Pešačkoj zoni i na ulazu u Veliki i Kreativni park.

Vožnja bicikla osim što ima pozitivan uticaj na zdravlјe, održavanje kondicije i jačanje imuniteta predstavlјa i jeftiniji vid prevoza bez emisije štetnih gasova, pa podsećamo naše sugrađane da korišćenjem ovakve vrste prevoza doprinose pobolјšanju kvaliteta života i smanjenju zagađenja životne sredine”, saopštili su iz JKP “Šumadija”.

Galerija slika