InfoFoto: Arhiva - Ilustracija

Pažljivkova smotra: Kragujevački mališani takmiče se u poznavanju propisa o bezbednosti saobraćaja

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 25 01 2023

U okviru projekta “Pažljivkova smotra”, u Kragujevcu se do 9 februara u dve predškolske ustanove i 11 osnovnih škola takmiče u poznavanju propisa o bezbednosti saobraćaja. 

Priprema prve faze projekta „Pažljivkova smotra“ bila je jedna od tema sednice Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Kragujevca. Reč je projektu koji se realizuje u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, a koji za cilj ima unapređenje svesti i ponašanja dece u saobraćaju. Projekat je planiran u okviru programske aktivnosti saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja.

Na sednici je bilo reči o pripremi prve faze projekta. To je školska smotra koja se održava od 23. januara do 9. februara u dve predškolske ustanove i 11 osnovnih škola. Deca će se takmičiti u poznavanju propisa o bezbednosti saobraćaja. Prvo takmičenje se održava danas u vrtiću „Kolibri“. Učenici prvog i drugog razreda iz 11 osnovnih škola takmičiće se 6. februara, dok će 7. februara biti organizovano takmičenje u vrtiću „Poletarac“”, kaže Zorica Đorić, načelnik Gradske uprave za komunalne poslove.

U nastavku sednice razmatrani su predlozi članova Saveta koji se posebno odnose na bezbednost dece i lica starijih od 65 godina. Najavljena je i izrada predloga Strategije bezbednosti saobraćaja grada Kragujevca za period 2023 – 2033. godine kao krovni dokumet grada Kragujevca u oblasti bezbednosti saobraćaja.