InfoFoto: Privatna arhiva

PEK Gora umesto svečanog obeležavanja Dana kluba, donirao novac za lečenje male Minje

Autor: Branko Vukašinović
10:30 | Petak, 27 11 2020

Planinarsko-ekološki klub “Gora” je umesto svečanog obeležavanja 13. godina postojanja odlučio da sredstva za te namene i ona prikupljena od članova kluba, u iznosu od oko 35.000 dinara, preusmeri za lečenje male Kragujevčanke Minje Matić, koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, veoma retke i progresivne neuromišićne bolesti. Iz ovog kluba pozivaju i ostala pravna lica da učine isto i pomognu maloj Minji.  

Planinarsko-ekološki klub “Gora” je juče obeležio Dan kluba, odnosno 13 godina postojanja. Međutim, svečana sednica i koktelu su ovoga puta izsotali, kao što je to bio slučaj prethodnih godina. U klubu su se odlučili da novac za te namene i prikupljen od članova kluba preusmere za lečenje male Kragujevčanke Minje Matić.  

U godini koju će čovečanstvo upamtiti po borbi sa bolešću, ne nalazimo primereniji način slavlja do doprinosa u borbi za zdravlje i život. Usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane virusom КOVID-19 i pretnje od još većeg širenja zaraze, Upravni odbor PEК „Gora“ odlučio je da umesto za svečanu sednicu, koktel i svečanu večeru, onoga što je prethodnih godina činilo način obeležavanja Dana kluba, celokupna sredstva se preusmeravaju za lečenje jednogodišnje Minje Matić iz Кragujevca, koja boluje od spinalne mišićne atrofije”, saopšteno je iz PEK “Gora”. 

Prema rečima predsednika kluba Nikole Pantovića, obezbeđeno je 35.000 dinara i ta sredstva će danas biti uplaena na račun za lečenje male Minje Matić.  

“Ne želimo da se hvalimo ovim, već da podstaknemo i druge da pomogu maloj Minji. Novac koji smo prikupili svakako da nije dovoljan, možda je suma mogla da bude i veća, ali kada bi se svako pravno lice uključilo obezbedilo bi se dovljno sredstava”, rekao je Pantović. 

Iz PEK Gora pozivaju građane i sva pravna lica da u skladu sa mogučnostima pomognu da mala Minja Matić što pre ode na lečenje.   

Humani građani Minji Matić mogu pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 845 na broj 3030. Uplatom novca na dinarski ili devizni račun, putem linkova E- doniraj ili PayPal.

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90

Uplatom na devizni račun: 160600000073283743

IBAN: RS35160600000073283743

SWIFT/BIC: DBDBRSBG