InfoFoto: Arhiva InfoKG

Pesnicama i štakom na vozača saniteta: Član porodce pacijenta pretukao zaposlenog u Hitnoj pomoći

Autor: Jovana Mladenović
10:50 | Sreda, 12 06 2024

Vozač sanitetskog vozila u Službi hitne medicinske pomoći u Zavodu za urgentnu medicinu N.B. napadnut je juče fizički i verbalno u 12,30 sati na svom radnom mestu od strane člana porodice pacijenta koga je prevozio u Opštu bolnicu u Jagodini. Pesnicama i drvenom šakom zadobio je više udaraca u glavu, grudi, ruke i leđa. 

Kako je saopštio Zavod za urgentnu medicinu, pacijent iz Kragujevca upućen je u Opštu bolnicu u Jagodini. Vozač je pacijenta i pratnju - člana porodice pacijenta, uredno prevezao do nadležne zlravstvsne ustanove u 11.30. sati. Po završenom pregledu, prilikom preuzimanja pacijenta kako bi ga vratio do kućne alrese, vozač je verbalno i fizički napadnut, pesnicama i drvenom štakom, pri čemu je dobio više udaraca u glavu, ruke, grudi i leđa. Vozač nije pružao otpor i nije uzvratio niti verbalio, niti fizički, već je dozivao pomoć i molio napadača da prestane sa udarcima, što ovaj nije učinio. Zaposleni u Opštoj bolnici Jagodina su odgovorili na pozive upomoć, savladali napadača i pozvali policiju. Vozač je pregledan u Opštoj bolnici, gde su konstatovane povrede i nalazi se na bolovanju. Policija u Jagolini je postupila po proceduri i obavestila naležne.

- Zaposleni U Zavodu, kao reprezentativni sindikati, oštro osuđuju fizički napad i podržavaju predlog ministra zdravlja za izmenu Krivičnog zakonika i propiše posebno krivično delo za napad na zaposlene u zdravstvenim ustanovama. Očekuje se da he se izmene Krivičnog zakonika naći u skupštinskoj proceduri do kraja godine, što će svakako doprineti većoj sigurnosti zaposlenih na radnom mestu, kako bi bezbedno i bez ometanja obavljali svoj posao, navode iz Zavoda za urgentnu medicinu Kragujevac.