Info

Petrašinović novi predsednik Skupštine grada

Autor: Branko Vukašinović
11:15 | Petak, 10 06 2016

Novi predsednik Skupštine grada Kragujevca je diplomirani pravnik Miroslav Petrašinović iz Srpske napredne stranke za koga je na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta glasalo 55 odbornika. Za njegovog zamenika izabran je diplomirani pravnik Miodrag Mija Nikolić iz Socijalističke partije Srbije, koji je dobio 64 glasa odbornika.

Kao predsednik Skupštine grada uložiću maksimalne napore da za vreme mog mandata lokalni parlament funkcioniše bolјe, da odnosi među nama budu na najvišem nivou, a sve u korist Kragujevčana čiji su nas glasovi doveli u ovaj visoki dom. U narednom periodu čeka nas naporan posao i od vas očekujem maksimalnu saradnju“, rekao je Petrašinović. 

Na predlog predsednika Miroslava Petrašinovića za sekretara Skupštine grada postavlјena je Suzana Pavlovića diplomirani pravnik, a za zamenika sekretara Nataša Petrović takođe diplomirani pravnik.

Na samom početku konstitutivne sednice verifikovani su mandati 87 novih odbornika gradskog paralmenta, koji su zatim i položili zakletve. U novom sazivu Skupštine grada koalicija okuplјena oko SNS-a ima 40 odborničkih mandata, koalicija ZZŠ-DS 24 mandata, koalicija SPS-JS 10 mandata, SDS-Pokret za naš grad 6 mandata, LDP-SPO takođe 6 mandata i jedan mandat Ruska stranka.

Vladajuću večinu u novom sazivu u Skupštini grada čine koalicija okupljena oko SNS, SPS-JS, SDS i Ruska stranka, dok su u opoziciji ZZŠ, DS, SPO-LDP i Pokret za naš grad.

Konstitutivnom sednicom predsedavao je najstariji odbornik, Ratko Tomašević iz PUPS-a, a pomagao mu je najmlađi odbornik Ilija Radovanović iz Ruske stranke.