Info

Pijaca Bubanj posle šest decenija dobila novi izgled (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 23 07 2019

Pijaca Bubanj je nakon gotovo šest decenija dobila novi izgled, s obzirom na to da je u potpunosti rekonstruisana i postavljeno je 28 novih tezgi, pa je od danas ponovo otvorena za sve građane. U rekonstrukciju pijace Bubanj Javno komunalno preduzeće “Šumadija” uložilo je oko tri miliona dinara iz sopstvenih sredstava.  

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” započelo je sredinom juna rekonstrukciju pijace na Bubnju, a postojeće tezge bile su izmeštene na deo javnog parkirališta na uglu ulica Svetozara Markovića i Zmaj Jovine. Radovi su napkon završeni i od danas je ova pijaca ponovo otvorena za sve građane. 

Još od šezdesetih godina kada je pijaca Bubanj prešla iz nadležnosti Trgovinskog preduzeća "Srbija" u nadležnost "Tržnica", ovde nije urađeno ništa značajno, to su bile samo neke sitne sanacije. Sada smo uradili kompletnu rekonstrukciju pijace. Odrađen je novi asfalt, sređena je kišna kanalizacija, postavljene su nove tezge, a na objektu koji se nalazi na ovom prostoru zamenili smo PVC stolariju. Bubanjska pijaca nam je izuzetno značajna, jer je, posle Zelene i pijace na Aerodromu, sa najvećom frekvencijom korisnika. Zakupcima smo obezbedili značajno bolje uslove, kao i građanima da mogu u jednom lepom ambijentu da obave kupovinu namirnica”, rekao je direktor JKP “Šumadija”, Nemanja Dimitrijević.

U kompletnu rekonstrukciju pijace Bubanj Javno komunalno preduzeće “Šumadija” uložilo je iz sopstvenih sredstava oko tri miliona dinara.  

Ovo je druga samostalna investicija JKP “Šumadija”, koju je ovo preduzeće finansiralo iz sopstvenih sredstava, a prva je bila sređivanje parkinga kod Suda i trotoara. Na taj način smo opravdali spajanje preduzeća pet u jedan. U planu je još par investicija na teritoriji Mesne zajednice Bubanj. Uskoro će započeti sređivanje jezera Bubanj, a očekuje se da taj posao bude kompletno okončan sredinom sledeće godine”, izjavio je član Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Vitomir Nedeljković.

Iz Javno komunalnog preduzeća “Šumadija” najavljuju da su radovi na pijaci Bubanj samo uvod u nove investicije koje planiraju u narednom periodu, a reč je o kompletnoj rekonstrukcija Zelene pijace, koja će biti finansirana iz sredstava kredita. U planu je, između ostalog, da se renovira objekat na Zelenoj pijaci, njegova unutrašnjost i spoljni prostora, izgradi podzemna garaža, dok će plato sa novim tezgama biti natkriven.

Galerija slika