Info

"Plaza" i Šarena pijaca ponovo rade (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Ponedeljak, 12 04 2021

Tržni centri u Srbiji, pa i u Kragujevcu, od danas ponovo rade. Šoping centar “Kragujevac Plaza” otvoren je od 10 do 22 časa, a Šarena pijaca na Aerodromu od 8 do 16 časova. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram profilu da veruje da će uskoro moći da budu otvoreni svi restorani i kafići na nivou cele Srbije. 

Zatvoreni i otvoreni tržni centri u Srbiji od danas ponovo mogu da rade od 6 do 22 časa, a to je u skladu sa naredbom ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Naredbom je precizirano da je rad i dalje zabrenjen ugostiteljskim objektima u sklopu tržnih centara, ali je njima omogućena šalterska prodaja hrane i pića ili ukoliko imaju bašte, iste mogu da rade do 22 časa, ali bez žive muzike.

Na ulazu u tržne centre mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj osoba koje mogu biti u njemu, kao i obaveza posetilaca da nose zaštitne maske. Zaposleni moraju nositi zaštitnu masku tokom rada, zajedničke prostorije i predmeti koje koriste korisnici moraju se na svakih sat vremena dezinfikovati. U tržnim centrima mora biti određen korona redar koji je odgovoran za poštovanje mera nošenja maske, a ako objekat ima više ulaza i izlaza, ima više spratova i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti određeno više korona redara”, navodi se u Lončarevoj naredbi. 

Dodaje se da za ostale uslužne delatnosti, mere ostaju iste, a to znači da sve vrste prodajnih i uslužnih objekata mogu da rade do 22 časa, kao i bašte restorana i kafića, ali bez žive muzike. U naredbi je naznačno da neograničeno mogu da rade apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane i ordinacije i laoboratorije iz oblasti medicine, stomatologije i veterine.  

Shodno tome, Šoping centar “Kragujevac Plaza” od danas radi uobičajeno od 10 do 22 časa. Bašta restorana “Picador” u “Plazi” radi od 9 do 22 časa, kao i Idea supermarket. Svi ostali ugostiteljski objekti u “Plazi” radiće prodaju hrane za poneti.  

Od danas je ponovo otvorena i Šarena pijaca na Aerodromu, a njeno radno vreme je od 8 do 16 časova.  

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram profilu @buducnostsrbijeav da veruje da će uskoro moći da budu otvoreni svi restorani i kafići na nivou cele Srbije.

Galerija slika