InfoFoto: Arhiva

Plivanje za Časni krst sutra na Šumaričkom jezeru: Za Vitešku titulu “Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije 2023” nadmetaće se 112 plivača

Autor: InfoKG
10:37 | Sreda, 18 01 2023

Za Vitešku titulu "Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije 2023" u Kragujevcu nadmetaće se 112 plivača. Plivanje za Krst časni, 20. po redu, održaće se sutra, na Bogojavljenje, od 11:45 časova na Šumaričkom jezeru u organizaciji Eparhije šumadijske i lokalne samouprave.  

Ko će biti ovogodišnji "Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije" biće poznato sutra, nakon manifestacije “Plivanje za krst časni” na Šumaričkom jezeru. Za ovogodišnje nadmetanje prijavilo se 112 plivača, a za razliku od prethodnih godina kada se žrebom biralo 33 koji će se nadmetati za titulu, ove svi učestvuju. Oni će do krsta morati da preplivaju 33 metra, koji simbolično predstavljaju broj godina Hristovog života.

Nakon plivanja, pobedniku će biti uručena Viteška titula “Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije“, a ostalim učesnicima prigodni pokloni. Inače, Plivanje za krst časni u Kragujevcu se organizuje od 2004. godine.  

Manifestaciju organizuju Eparhija šumadijska i lokalna samouprava, uz podršku ovdašnje Gradske turističke organizacije i Sportskog privrednog društva “Radnički”.