InfoFoto: InfoKG - arhiva i kragujevac.ls.gov.rs

PLJUŠTE OSTAVKE predsednika opština i gradonačelnika širom Srbije - Da li se i Dašić odlučio na taj korak?

Autor: InfoKG
16:15 | Četvrtak, 28 09 2023

Širom Srbije od jutros ostvake podnose predsednici opština i gradonačelnici. Da li se na taj korak odlučio i prvi čovek Kragujevca Nikola Dašić za sada zvanično nije poznato, iako su pojedini mediji objavili i dokument na kom je njegova ostavka. 

Ostavke na funkcije predsednika opština i gradonačelnika od jutros su širom Srbije počeli da podnose nosioci tih funkcija. U Šumadijskog okrugu za sada su potvrdili da su to učinili predsednici opština Topola i Lapovo, Vladimir Radojković i Boban Miličić. Oni su izjavili da su se na taj korak odlučili iz ličnih razloga. Predsednik opštine Aranđelovac, Bojan Radović rekao je da nije podneo ostavku na tu funkciju. 

Nedostupni za komentar bili su predsednici opština Knić i Rača, tako da nije poznato da li su i oni to učinili. Shodno tome da i gradonačelnici podnose ostavke, za sada zvanično nije poznato da li je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić podneo ostavku. Pojedini lokalni mediji objavili su dokument na kom je Dašićeva ostavka, ali zvanične potvrde još uvek nema. 

U Kragujevcu će sutra biti održana sednica Skupštine grada, tako da će verovatno tada biti i razrešena ova misterija.  

Po zakonu, ako gradonačelnik ili predsednik opštine podnese ostavku, obaveza je da se najkasnije 30 dana od tada raspišu izbori, piše RTS.

Kako InfoKG nezvanično saznaje, sve ove ostavke su zapravo priprema za izbore koje je sinoć najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na RTS-u.

Parlamentarni, pokrajinski, beogradski i izbori u još po nekim opštinama mogli bi da se održe 17. decembra”, izjavio je za RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić.