InfoFoto: JKP Šumadija

POBELEO Kragujevac: Gradske ulice prohodne, čiste se pešačke staze (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 24 03 2020

U Kragujevcu od sinoć pada snega, a iz Zimske službe poručuju da su sve gradske saobraćajnice prohodne. Dodaju da čiste trotoare i pešačke staze, a da su prioritet prilazi Kliničkom centru i ostalim zdravstvenim ustanovama, kao i maloprodajnim objektima. 

Nakon lepog vremena i prolećnih temperatura, u nedelju je došlo do drastičnog pada istih, a od sinoć pada sneg. Na sreću za putare, sneg se uglavnom topi na saobraćajnicama, pa su sve gradske ulice prohodne. U svakom slučaju ekipe Zimske službe od jutros su na terenu i rade na čišćenju i posipanju ulica, ali i trotoara i pešačkih staza.

Ekipe zimske službe JKP Šumadija Kragujevac od ranog jutra rade na raščišćavanju kako prioritetnih saobraćajnica u gradu, tako i puteva na seoskom području. Sve ekipe su angažovane, čiste se trotoari, nadvožnjaci, kao i staze oko i unutar Kliničkog centra, oko domova zdravlja, apoteka i maloprodajnih objekata koji snabdevaju građane osnovnim životnim namirnicama“, saopšteno je iz Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija“, pod čijom je ingerencijom Zimska služba. 

Iz JKP “Šumadija“ poručuju da je organizovano dežurstvo 24 časa dnevno, da na zalihama ima dovoljno soli, rizle i kalcijum-hlorida, pa ukoliko dođe do novih padavina krenuće sa čišćenjem ulica drugog prioriteta.

Prema najava meteorologa, u Kragujevcu će i sutra padati sneg, dok od četvrtka kreće razvedravanje i povećanje dnevne temperature. 

Galerija slika