Info

Počela dezinfekcija stambenih zgrada (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Nedelja, 22 03 2020

Ucilju sprečavanja širenja epidemije COVID – 19 u Kragujevcu je počela dezinfekcija stambenih zgrada koju, u saradnji sa registrovanim upravnicima, sprovodi Institut za javno zdravlje Kragujevac. Posle prvog tretiranja upravnici će dobiti jasna uputstva, instrukcije i materijal po ceni koju stambene zgrade mogu da izdrže kako bi nastavili dalje sa dezinfekcijom.

Tretiranje površina u zgradama dezinfekcionim sredstvima predstavlja neophodu zaštitnu meru u sprečavanju širenja virusa kako bi se mikroorganizmi uklonili, onesposobili ili uništili u toj meri da nisu sposobni da izazovu infekciju.

Institut za javno zdravlje dezinfikovaće hodnike, stepeništa i holove 924 stambene zgrade koliko ih ima na evidenciji Gradske uprave grada Kragujevca. 

Posle prvog tretiranja upravnici će dobiti jasna uputstva, instrukcije i materijal po ceni koju stambene zgrade mogu da izdrže kako bi nastavili dalje sa dezinfekcijom.

Mere dezinfekcije stambenih objekata u saradnji sa Institutom za javno zdravlje grad Kragujevac je preduzeo na osnovu dopisa Saveta stanara u kome su izrazili sumnju da li mogu to mogu na adekvatan način da sprovedu.

Imajući u vidu da su higijena i dezinfekcija od ključne važnosti za sprečavanje širenja koronavirusa, grad Kragujevac već dezizinfikuje javne površine u gradu – saobraćajnice, trotoare, šetališta, parkove, staze.

Galerija slika